Tips voor het optimaal hydrateren van jou huid.

08-01-2020

3 TIPS VOOR HET OPTIMAAL HYDRATEREN VAN JOUW HUID!

MET DEZE TIPS WORD JIJ EEN PRO IN HET HYDRATEREN VAN DE HUID!

Komt het hydrateren van jouw huid ook steeds hoger op je to-do lijst te staan, nu warmte en zonlicht steeds meer invloed krijgen op je huid? Wist je dat niet alleen de zon, maar ook airconditioning een droge huid veroorzaakt? Gelukkig zijn er enkele stoffen die kunnen helpen de huid weer gezond en minder vochtarm te maken. Lees snel onderstaande tips, zodat jij straks jouw huid op de perfecte manier hydrateert.

MAXIMAAL VITALISERENDE VOCHTBOOSTER!

Voor thuisgebruik heeft IK Skin Perfection prachtige producten die je huid voorzien van een hoge dosis vochtherstellende ingrediënten. De 24H Creme HYAMAX+ is een zeer intensief vochtregulerende en vitaliserende crème die vervroegde huidveroudering tegengaat. Jouw huid krijgt een stralende teint dankzij een hoge concentratie werkstoffen, zoals hyaluronzuur en Panax Ginseng Root Extract. Panax Ginseng Root Extract bijvoorbeeld brengt het vochtgehalte in de huid op pijl en versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het werkt perfect in combinatie met hyaluronzuur.

WAT IS HYALURON?

Hyaluron is een lichaamseigen stof welke zich in het bindweefsel bevindt. Het zorgt ervoor dat de productie van collageen en elastine wordt verhoogd en is verantwoordelijk voor de hydratatie in de huid. Dit ingrediënt heeft een goed vochtvasthoudend vermogen.

HYDRATERENDE VOEDING

Een mooi gehydrateerde huid heeft naast de juiste huidverzorging ook voedingsstoffen nodig om van binnenuit naar buiten toe te stralen. Liefde voor een mooie huid moet van twee kanten komen. Jouw huid is pas in optimale conditie als je lichaam dat ook is. Door je lichaam van binnenuit met de juiste voeding goed te verzorgen, volgt de buitenkant vanzelf! Bepaalde voedingswaren staan namelijk bekend om hun hydraterende werking. Ze helpen eerst je spijsverteringsstelsel om gehydrateerd te blijven maar hydrateren via die weg ook je lichaam en je huid. Zet bijvoorbeeld avocado, olijfolie, zalm en watermeloen wat vaker op je menu in droge periodes van het jaar.

KAMPIOEN IN HYDRATEREN: HYALURONZUUR

Is jouw huid toe aan een intensieve vochtboost en ben je op zoek naar een professional die je hierbij kan helpen? De IK Skin Perfection 'Fase 3 - Renewed Effects'-behandeling is een prachtige behandeling, waar we gaan werken met krachtige serums zoals HYALURON+. Jouw IK huidspecialist zorgt er o.a. met deze behandeling voor dat het vochtgehalte in de huid in haar totaliteit wordt verbeterd.


ZO CHECK JE JE HUID OP VERANDERINGEN!

ZO CHECK JE JE HUID OP VERANDERINGEN!

Check jij je huid wel eens op verdachte plekjes? Veel mensen doen het niet of nauwelijks. Of weten eigenlijk niet waar ze op moeten letten bij zo'n controle. En dat terwijl deze controle in het geval van een melanoom je leven kan redden! Stichting Melanoom geeft bijvoorbeeld aan dat zo'n 99% van de mensen die huidkanker krijgt, de ziekte overleeft als ze er op tijd bij zijn. Regelmatig even je huid onderzoeken is dan ook geen overbodige luxe.

EEN HANDIGE CHECKLIST!

Maar hoe check je nu goed? Als je goed wilt controleren let je op de volgende punten:

  • Kijk of er nieuwe moedervlekken ontstaan.
  • Kijk of moedervlekken veranderen, van vorm of van kleur.
  • Check of bestaande moedervlekken geen uitlopers krijgen.
  • Check of moedervlekken niet gaan bloeden.
  • Houd in de gaten of moedervlekken niet gaan jeuken.

Als je één van deze 5 dingen herkent, kun je het beste contact opnemen met de huisarts.

HOE VAAK MOET JE CONTROLEREN?

Hoe vaak je moet controleren hangt van meerdere factoren af. Van je huidtype en van de zon. Als je een licht huidtype hebt, is het verstandig om je moedervlekken vaker te controleren. Mensen met een lichte huid krijgen namelijk vaker huidkanker dan mensen met een donker huidtype. En als je vaker geniet van de zon, is de kans op huidkanker ook groter.

WAAR OP DE HUID ONTWIKKELT ZICH VAAK HUIDKANKER?

Huidkanker ontwikkelt zich bij vrouwen vooral op de benen. Bij mannen is de rug vaak de plek waar een melanoom kan ontstaan. Maar blijf vooral je hele lichaam checken!

BESCHERM JE HUID TEGEN DE ZON

De zon is nog altijd de belangrijkste reden dat mensen huidkanker krijgen. Iedere zonnestraal die je in je leven op je huid krijgt, onthoudt je huid. Wie als kind bijvoorbeeld veel (onbeschermd) in de zon is geweest, loopt meer risico op het ontwikkelen van huidkanker op latere leeftijd. Hoe hoger de UV-belasting, hoe groter het risico. Bescherm je huid daarom goed met een SPF 50!