Matcha

Matcha is een Japanse groene poederthee en staat bekend als dé superfood onder de superfoods, het bevat 10x meer antioxidanten dan normale groene thee en geeft je een verhoogd concentratievermogen

Antioxidanten in Matcha

Matcha wordt vaak dé superfood onder de superfoods genoemd. Het helpt om je stressniveau te verlagen, vergroot de mentale helderheid, stimuleert betere leerprestaties, gaat ouderdomseffecten tegen en verbetert de vetverbranding.
Eén kopje matcha evat evenveel antioxidanten als 10 kopjes 'normale' groene thee. Antioxidanten gaan onder andere veroudering tegen, zorgen ervoor dat onze huid in goede conditie blijft, verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en hebben een cholesterolverlagende werking.

Matcha geeft energie en kalmeert.

Je ervaart na het drinken van een kop van onze matcha heeft een toegenomen helderheid en verhoogd concentratievermogen. Een kopje van deze groene thee bevat ongeveer een kwart van de cafeïne die in een kopje koffie zit, en doordat de cafeïne geleidelijker wordt afgegeven heeft het een langduriger en prettiger effect. Je krijgt extra energie een groter concentratievermogen en tegelijkertijd wordt je kalmer

Matcha thee smaakt naar umami.

De smaak is uniek en wordt umami genoemd. Umami is de vijfde wetenschappelijke smaak naast zoet, zuur, zout en bitter. Umami betekent letterlijk "heerlijk" en is het best te omschrijven als een aangename hartige volle smaak. Wij vinden het een combinatie van spinazie en avocado. Alleen goede kwaliteit matcha heeft deze smaak en blijft tot 1 uur aanwezig na het drinken van een kop thee.

Van Eisai naar Gwyneth Paltrow.

In 1191 bracht de zenmeester Eisai het fenomeen groene poederthee uit China naar Japan. Matcha gold lang als 'het geheime medicijn' aan het hof van de keizer en de elite. In de 16e eeuw gaf een volgende zenmeester de geschiedenis van de thee in Japan een nieuwe impuls: Sen-no-Rikyu creëerde de theeceremonie, waarin matcha de hoofdrol vervult. Met deze theeceremonie brak matcha door bij de Samoerai. Vandaag is het drinken van matcha een wezenlijk onderdeel van de Japanse cultuur. De unieke smaak en eigenschappen van matcha worden in toenemende mate ook buiten Japan ontdekt. Lady Gaga en Gwyneth Paltrow zijn twee beroemdheden die matcha drinken.