Bescherm je huid tegen de zon met de juiste voeding.

16-04-2020

BESCHERM JE HUID TEGEN DE ZON MET DE JUISTE VOEDING!

Gezonde voeding en een mooie huid. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wist je dat je je huid ook kunt beschermen tegen schadelijke effecten van de zon door de juiste voeding te eten? Natuurlijk smeer je je goed in met een hoge beschermingsfactor als je de zon ingaat. Als je niet dik of vaak genoeg smeert kan je huid schade oplopen. Meerdere keren per dag een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème aanbrengen, is daarom een must. Ook kun je je huid op een natuurlijke manier een handje helpen. Bepaalde etenswaren beschermen namelijk heel goed tegen verbranding!

ANTIOXIDANTEN BESCHERMEN DE HUID TEGEN DE ZON

Tot op zekere hoogte is de huid in staat om zichzelf te beschermen tegen de negatieve effecten van UV-straling. Dit doet ze onder andere door de vorming van pigment en het activeren van antioxidanten. Door antioxidant-rijk voedsel te eten, kun je je huid dus een handje helpen! Over welke voedingsmiddelen hebben we het dan? We zetten er een aantal voor je op een rij.

VOORKOM EEN ZONNEALLERGIE!

Heb je weleens last van zonneallergie? De oorzaak van zo'n allergie zit vaak ook in verkeerde voedingsstoffen. Ga je nog op vakantie, dan is voorkomen beter dan genezen. Thuis kun je je goed wapenen tegen een zonneallergie: verminder de inname van dierlijke vetten (vlees, worst, kaas), maar ook meel en suiker zijn in grote hoeveelheden ongunstig. In plaats daarvan kun je beter overgaan op meer 'groene' voeding: vruchten, pitten, bladeren, peulvruchten en bessen. Deze bevatten namelijk veel goede plantaardige stoffen, fytostoffen genoemd. Fytostoffen zijn geneeskrachtige afweerstoffen uit de natuur. Deze stoffen hebben een gunstige invloed op het immuunsysteem en geven de huid een goede kans om zich te wapenen tegen een zonneallergie. Jij hebt deze zomer geen last van vervelende jeuk en rode bultjes door zonneallergie!

GOED BLIJVEN SMEREN IS EEN MUST!

Bovenstaande tips helpen je huid beter te beschermen tegen de zon. De factor die je hiermee opbouwt is factor 2 tot 3. Naast deze gezonde voeding is het dus altijd belangrijk om je goed te blijven insmeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Geniet op deze manier veilig van de zomer!